x HomeWinkelKlantenserviceAll-in-1SpellenHardwareeShopReviewsInkoopHelden
Bestel vandaag voor 18.00u, morgen in huis.

Monster Hunter 3 Ultimate Review


Monster Hunter 3 Ultimate, iets voor jou? Lees onze professionele review en je weet het in 3 minuten!

Banner

Monster Hunter 3 Ultimate... De ultieme update?

Het in Japan al enorm succesvolle Monster Hunter is terug! Dit keer kom je aan in Moga Village, waar ze last hebben van aardbevingen. Jij krijgt als Hunter de taak om er achter te komen wie dit veroorzaakt.

Bereid je voor...
Voordat de dorpoudste je op pad stuurt krijg je een paar (niet al te spectaculaire) missies om de basisprincipes te leren. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je voorwerpen verzamelt en combineert. Een Herb en Blue Mushroom combineer je tot een Potion. Er zijn honderden verschillende combinaties. Wat het erg leuk maakt is dat sommige combinaties gewoon logisch zijn. Nadenken dus! Én het kan met je touchscreen, helemaal perfect!

Het jachtseizoen is geopend!
In de bossen rondom Moga Village leeft een Great Jaggi, met op z'n hoofd een kam, die, nadat je er genoeg schade aan doet, kapot gaat (zie afbeelding). Zo'n kapotte kam heeft geen gevolgen, maar er zijn ook situaties waar monsters van zoiets daadwerkelijk last hebben.
Gevechten zijn erg dynamisch, dus terwijl je aanvallen ontwijkt, zul je zelf ook schade moeten doen. Speel jij op safe of met risico? Hoe vaker je vecht, hoe beter je de monsters kent, hoe meer risico je durft te nemen, waardoor de gevechten voor mij altijd leuk en spannend blijven.
Met de voorwerpen van de verslagen monsters, kun je een setje uitrusting maken met verscheidene bonusvaardigheden. Bijna élk monster heeft zo'n setje, en die vallen ook onderling weer te combineren, wat je enorm aandrijft om zoveel mogelijk te jagen!

Review Monster Hunter 3 Ultimate: De Lagiacrus, een struikelblok voor de nieuwkomers, hij voelt zich als een vis in het water... Jij niet!De Lagiacrus, een struikelblok voor de nieuwkomers, hij voelt zich als een vis in het water... Jij niet!
Review Monster Hunter 3 Ultimate: Hamer lang genoeg op een bepaald deel van een monster, en je doet zichtbaar schade, met een extra voorwerp als beloning!Hamer lang genoeg op een bepaald deel van een monster, en je doet zichtbaar schade, met een extra voorwerp als beloning!
En jij maar denken dat je klaar was... Hah!
Naast de 51 verschillende bazen heb je ook 3 moeilijkheidsgraden, waar alle monsters ook weer andere voorwerpen achterlaten. Daarbij komt ook DLC, die je voorziet van bijvoorbeeld uitdagende Arena-missies of dodelijke monstercombinaties. Met name in de Arena-missies, waar de gevechtsruimte vrij klein is, kan de camera wat lastig bestuurbaar zijn (zie kader).
Ik ben nu ruim 400 uur verder, heb een gigantische lading aan uitrustings-setjes en nog steeds ben ik er niet klaar mee! Naast de singleplayer kun je lokaal met maximaal 4 3DS-spelers samenwerken. Alleen spelen is al leuk, maar wat dacht je van 4x zoveel plezier?

De ultieme update...
... vind ik dit wel. Houd jij van een uitdaging? Zie jij jezelf al lopen in een Great Jaggi-outfit? Dan is MH3U het spel voor jou! Word net als ik een Monster Hunter!


Conclusie Monster Hunter 3 Ultimate - Nintendo 3DS Review

Pluspunten:
  • Enorm verslavend
  • Lekker uitdagend
  • Touchscreen wordt goed gebruikt
  • Gratis DLC
  • Enorme tijdvreter
Minpunten:
  • Verhaal wat simplistisch
  • Camerabesturing wat onhandig

5481
Review geplaatst op
Gameplay:9,0
Replay:10
Graphics:8,0
Extras:9,0
Review cijfer:
8,8
Deze 3 minuten review is eigendom van Mario 3DS (.nl)
© 2014 - 2018

Mario 3DS Review Cijfer:


8,8
 
Boxshot Monster Hunter 3 Ultimate
Monster Hunter 3 Ultimate


Details Monster Hunter 3 Ultimate

Released:2013
Advies:Vanaf 12 jaar
Spelers:1 - 4
Genre:Actie, RPG
Wi-Fi:Niet ondersteund
De Circle Pad Pro, een enorme aanrader!

Zo zal je touchscreen er ongeveer uit zien. De camera bestuur je met de vierpuntdruktoets rechts in beeld. Je kunt de indeling wel helemaal aanpassen naar eigen wens!
Zo zal je touchscreen er ongeveer uit zien. De camera bestuur je met de vierpuntdruktoets rechts in beeld. Je kunt de indeling wel helemaal aanpassen naar eigen wens!

Camerabesturing met de touchscreen is dus niet altijd even handig. De Circle Pad Pro helpt je uit de brand! Met een 2e controlstick om de camera te besturen.
Camerabesturing met de touchscreen is dus niet altijd even handig. De Circle Pad Pro helpt je uit de brand! Met een 2e controlstick om de camera te besturen.
Hoeveel ook alweer?
1 dorpsheld met keuze uit...
12 verschillende wapens (o.a. zwaard, bijl en boog) om mee te vechten tegen...
73 (waarvan 51 bazen) verschillende monsters in...
285 missies om te verslaan voor...
1500+ (!) verschillende stukken uitrusting, dus...
oneindig veel speelplezier!
 
Thuiswinkel Waarborg
© 2013 - 2018 Mario 3DS