x HomeWinkelKlantenserviceLijstenAll-in-1SpellenHardwareeShopReviewsInkoopHelden
Bestel vanavond, overmorgen in huis.

Super Mario 3D Land - 3DS All in 1!

3D Mario-platformactie om mee te nemen!
Professionele beoordeling: 8,6 - Lees de review!

Kopen:

Super Mario 3D Land
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
14.99
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Spel in het Nederlands
Super Mario 3D Land Nintendo Selects
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
12.99
€ 9.99aanbieding
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Spel in het Nederlands
Super Mario 3D Land Nintendo Selects in Buitenlands Doosje
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
10.99
€ 8.99korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Spel in het Nederlands
Zelfde gamepak, ander doosje.
Super Mario 3D Land Losse Game Card
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
12.49
€ 6.49korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Spel in het Nederlands
Super Mario 3D Land Losse Game Card Lelijk Eendje
Bestel vanavond, overmorgen in huis.
12.99
€ 5.49korting
6 Maanden garantie
Handleiding en doosje
Spel in het Nederlands
Licht beschadigd
Boxshot Super Mario 3D Land

Afbeelding voor  Super Mario 3D Land

Game trailer

Kop

Specificaties

Platform:Nintendo 3DS
Voor:(New) 2DS (XL),
(New) 3DS (XL)
Regio:Europees (PAL)
Genre:Actie, Platform
Uitgebracht:2011
Spelers:1
Leeftijd:3+ jaar
Wi-Fi:Niet ondersteund
EAN:0045496521219
Goede Badges:

Vaak samen gekocht:

Afbeeldingen voor  Super Mario 3D Land

Afbeeldingen

De hoofdrol is natuurlijk voor de loodgieter Mario. Misschien kun je zijn broertje ook zien?
De hoofdrol is natuurlijk voor de loodgieter Mario. Misschien kun je zijn broertje ook zien?
Via de verrekijker kun je het land in geweldig 3D bekijken. Vind Toad en ze heeft een verrassing voor je!
Via de verrekijker kun je het land in geweldig 3D bekijken. Vind Toad en ze heeft een verrassing voor je!
Pak die Goomba's Mario!
Pak die Goomba's Mario!
Bowser heeft ook al een staart.
Bowser heeft ook al een staart.
Beoordelingen voor   Super Mario 3D Land

Beoordelingen Super Mario 3D Land

18 beoordelingen - gemiddeld cijfer 8,5

22290
15 jaar
Prima 3D-Mario platformer.
Dit is 'm dan. De eerste platformer van Mario in 3D! Dit is de nieuwe stijl van de 3D-Mario games. De meningen verschillen, maar ik vind SM3DL een prima titel voor de 3DS.

Wat ik erg leuk vind, is de Power-Up: Tanuki-Mario. Zo kan Mario als wasbeer vliegen of vijanden slaan met zijn staart. Het is wel zo dat de Tanooki-Leaf het spel wat makkelijker maakt, misschien wel te makkelijk. Zoals ik al zei, ik vind van niet.
Lees meer...

Het leveldesign is compleet anders dan dat van Super Mario Galaxy (2). Dit vind ik wel jammer, want ik was super enthousiast over SMG en wilde dat Nintendo deze lijn voortzette. Maar 3D Land is dan wel weer voor een handheld.

De game is voor een groep teleurstellend, maar voor mij zeker niet. De game ziet er mooi uit. De levels zijn dan wel kort, maar er zijn wel 16 werelden wat dat compenseert. Super Mario 3D Land is zeker een leuke toevoeging op je collectie en ik zou hem zeker halen!
Verberg.
Cijfer:
8,5

2162
15 jaar
Geen Super Mario Galaxy, maar wel goed
Dit is nou echt een game waar je een 3DS voor koopt! Het is een prachtig spel wat voor iedereen geschikt is. Super Mario 3D Land is de eerste 3D Mario op de 3DS en eigenlijk had ik verwacht dat het meer op Super Mario Galaxy zou lijken. Dit was niet het geval. De levels zijn meer 2 1/2 D dan 3D. Je kunt niet helemaal de camera draaien bijvoorbeeld en de levels zijn maar erg kort. Maar als je er niet tegenaan kijkt als een Mario Galaxy of iets dergelijks is dit een geweldig spel. Zoals ik zei zijn de levels wel kort, maar je kunt het ook moeilijker voor jezelf maken door de 3 (soms erg goed verborgen) Star Coins te zoeken. En er zit ook een tijdmeter bij waardoor je steeds je beste tijd kunt verbeteren van een bepaald level. Wat ik ook leuk vond, is dat er heel erg veel werelden zijn, dit houdt je wel even bezig! Ook de muziek is erg leuk en opgewekt, zoals dat ook hoort bij een Mario game.
Dit spel is niet zo spectaculair als de echte 3d mario's, maar kijk je er echter tegenaan als een compleet nieuw soort dan ziie je toch weer een erg vermakelijke game die voor jong en oud voor plezier zorgt.
Cijfer:
8,5

1093
11 jaar
Okay, maar de Mario spellen met sterren zijn beter!
Het spel is okay, maar niet wat ik had verwacht van een Mario 3D. De vlag, de sterrenmunt en alle andere Super Mario 3D Land onderdelen zijn okay. Maar je zou kunnen zeggen dat alle Super Mario 3D games zonder ster als einddoel (Super Mario Sunshine en Super Mario 3D-Land) minder goed zijn dan de Mario games waar wel de ster het doel is (Super Mario 64 en Super Mario Galaxy-serie).
Eigenlijk vind ik Super Mario Sunshine nog beter. Maar al met al, Super Mario 3D Land is toch een goede game. De terugkeer van Tanuki-Mario is een goed teken en ook andere dingen zijn super aan dit spel. Het idee van de brieven van Peach is ook heel leuk.

Kortom: De game is okay, maar het kan beter!
Cijfer:
8,5
Lees meer beoordelingen.


22069
16 jaar
Super Mario 3D Land is een prima 3D Mario zonder meer.
Het was even wachten totdat we aan de slag konden gaan met een Mario spel op onze 3DS. Uiteindelijk kwamen de heren van Nintendo EAD (bekend van de Super Mario Galaxy serie) opzetten met een gloednieuwe 3D Mario onder de naam Super Mario 3D Land. Dit kan alleen maar goed gaan, toch?

In mijn ogen is Super Mario 3D Land niet alleen de eerste Mario game voor de 3DS, maar ook het eerste spel dat het 3D effect ten volste benut. Zo zijn er speciale puzzels die stukken makkelijker op te lossen zijn met het 3D effect aan. Maar ook het inschatten van sprongen gaat vele eenvoudiger zo.
Lees meer...

Qua levels laat 3D Land wel een paar steekjes vallen. Op het gebied van leveldesign zit het wel 'snor'. Het probleem zit hem in de lengte en moeilijkheidsgraad. De levels zijn te kort en te makkelijk waardoor je zo door de levels heen vliegt. Gelukkig heeft Nintendo EAD ook acht speciale werelden voorzien waar gevorderde Mario spelers toch wat uitdaging kunnen vinden.

Over het algemeen is Super Mario 3D Land een geslaagde 3D Mario game waar plezier centraal staat. Indien je opzoek bent naar Mario Galaxy toestanden ben je wel aan het verkeerde adres.

Verberg.
Cijfer:
7,5

851
28 jaar
Pittig en verslavend en.... heb ik hem nog niet uitgespeeld?
Super Mario 3D Land is een 3D Mario game voor de 3DS. De game begint makkelijk om jou lekker in de game te laten komen, maar kan behoorlijk uitdagend worden als je alle "stermunten" wilt verzamelen.

De game bestaat uit verschillende werelden met elk een aantal levels om te voltooien. Deze levels variëren van gewoon standaard levels, tot ondergrondse levels, Bowser Castle levels en meer. Sommige levels trokken mij meer dan andere gezien sommige levels heel mooi gemaakt waren. Aan het einde van iedere wereld komt er een gevecht met een Bowser, of iemand verkleed als een Bowser en sommige gevechten zijn wel een uitdaging maar allemaal te doen.
Lees meer...

Nadat je de 8 werelden hebt gehaald komen er nog meer levels ter beschikking. Dit vond ik een mooie toevoeging want hierdoor raak je maar niet uitgespeeld met deze game.

Enig nadeel van deze game is dat ik soms wel problemen had met diepte te zien (speelde op een 2DS), waardoor ik af en toe missprong, en bij lange stukken in de lucht vallen was diepte ook een probleem. Dat kan zijn omdat ik op een 2DS speelde en misschien is het in een 3DS met 3D functie beter, maar dat was gewoon een nadeel voor mij.

Mocht deze game echt te moeilijk worden dan krijg je hulp van de game waardoor zelfs de meest onervaren spelers veel plezier aan deze game kunnen beleven.

Verder is het echt een top game! Mocht je een 2- of 3DS hebben en je wilt graag een Mario game dan is dit zeker aan te raden.
Als aanvulling de muziek in deze game is ook echt genieten.
Verberg.
Cijfer:
9,0

1193
11 jaar
Lijkt beetje op Wii Mario spellen
Super Mario 3D Land is leuk en uitgebreid alleen het is niet veel anders dan de games op de Wii. Maar bij een Mario spel hoef je eigenlijk niet te kijken of het vernieuwend is of niet; het blijft altijd leuk.De game bestuurt fijn en het ziet er goed uit. De levels lijken wat klein maar als je goed zoekt is elk level heel groot en vol met geheimen van buizen naar andere werelden tot gewoon eenvoudige levens die verstopt zitten.
Eigenlijk is deze game alleen maar leuk!
Cijfer:
9,8

147
13 jaar
Beste Mario spel op de 3ds!
Dit moet je echt kopen als je een 3DS hebt. Er zijn nieuwe vijanden toegevoegd en ook nieuwe manieren van gameplay. Dit spel is geen Super Mario Galaxy maar juist een wat andere versie van New super Mario bros. Het doel is hetzelfde maar het leuke is dat het het in 3D is.
Het leukste van het spel vind ik dat Tanooki Mario na een lange tijd terugkeert. De laatste keer was Super mario Bros 3 (1991). Tanooki Mario speelt een grote rol in de game.
Het enige minpuntje is dat het misschien iets te makkelijk is. Als je denkt dat Super Mario 3D Land op Super mario Galaxy lijkt zit je wel verkeerd.
Cijfer:
9,4

6547
18 jaar
Leuke game maar kon beter
Super Mario 3D Land is een leuke Mario game. Persoonlijk houd ik meer van de Mario 3D games dan van de 2D Mario games maar dat terzijde. Bij Super Mario 3D Land had ik eigenlijk had ik de Super Mario Galaxy toestand in gedachten maar dat is hem jammer genoeg niet geworden. Wat ik ook jammer vind is dat je tijd krijgt per level. Het was juist leuk dat je in een Mario 3D game kon verkennen zonder tijdslimiet, en nu is het een soort Super Mario Bros game geworden met een tijdsdruk.

Je hebt overigens zat tijd om het level te halen maar voor het gevoel is het wat minder. Verder is het een prima game maar had er iets meer van verwacht na het hele Super Mario Galaxy gebeuren.
Cijfer:
8,0

14 jaar
Een goed gemaakte game voor een handheld
Super Mario 3D Land is zeker mijn favo game! Er is zo veel te doen in deze game. Je kunt (natuurlijk) gewoon de levels spelen en de eindbaas verslaan. Maar als je de levels meer wilt ontdekken, kun je alle drie de Star Coins in elk level zien te vinden. En nadat je het verhaal hebt uitgespeeld kun je speciale werelden unlocken. En je kunt ook, als je niet meer als Mario wilt spelen, als Luigi spelen. En de Super Leaf maakt een comeback! En er zijn ook andere power-ups bij. Zo heb je de Boomerang Flower, de Propeller Box en natuurlijk de Fire Flower!
Kortom: een game die je moet hebben voor je 3DS!
Cijfer:
9,0

195
40 jaar
Een game om blij van te worden
Super Mario 3D Land is echt een hele leuke game om te spelen. Het begint als een makkelijke game. De eerste 8 werelden zijn prima door te komen en je gaat dan ook niet snel dood. Sommige eindlevels van een wereld bieden iets meer uitdaging, maar omdat de levels zo kort zijn is het niet heel erg om opnieuw te beginnen. Pas na het uitspelen blijken er nog 8 speciale werelden te zijn met veel uitdagendere levels. Daar worden je gaming skills echt op de proef gesteld. Maar ook weer niet zo moeilijk dat je er niet doorheen komt. De levels zijn allemaal erg creatief vormgegeven. Er zijn veel verschillende uitdagingen en die variëteit houdt het leuk. Ook de graphics zijn heel goed voor een 3DS game. De muziek is echt fantastisch. Een aanrader!
Cijfer:
9,0

6008
16 jaar
Goed spel zeker weten!
Mario maar dan in 3D, daar was ik wel nieuwsgierig naar. Het is een heel leuk en goed spel maar ik ben dan ook een Mario fan. Ik vond het wel jammer dat de ster niet meer het doel was, maar Super Mario 3D Land is alsnog een heel leuk spel. Maar wat mij wel direct opviel was dat het moeilijker is gemaakt, Mario is enorm sloom en dat is een grote uitdaging in het spel! Ook zijn er orginele levels waar je snel verandert van een berg in een keer op een touw, veel positief over deze game en ik raad zeker aan deze te kopen!
Cijfer:
9,0

75
15 jaar
Als je Mario Galaxy en New Super Mario Bros leuk vindt is dit een spel voor jou.
Ik vind Super Mario 3D Land een heel leuk spel met dat 3D effect. Wel jammer vind ik het dat je niet samen kunt spelen en door het 3D effect kun je soms moeilijk zien of je nu wel of niet op een platform staat. Het is een heel leuk spel als je eens iets anders wil dan New Super Mario Bros.
Cijfer:
8,5

70
14 jaar
Grote aanrader
Super Mario 3D Land is een leuke gameplayrijke game die lang speelbaar is. Het is de eerste Mario game waarbij je het spel in 3D speelt. De levels zijn leuk en ze worden steeds uitdagender. Grote aanrader!
Cijfer:
8,0

13 jaar
Voor een handheld een geweldige game!
Dit is zekerste weten mijn lievelingsgame (op de 3DS)! Maar in vergelijking met de vorige 3D Mario-games, pakt Nintendo het anders aan. Deze keer moet je niet in schilderijen springen of naar planeten gaan om sterren te verzamelen. Nintendo pakt het anders aan. In deze 3D Mario-game heb je levels en moet je dus zoals de originele Mario Bros. van het begin naar de flagpole. En wat mij betreft is het heel goed! Ook kun je star coins verzamelen in elk level. Hierdoor kun je de levels beter verkennen. En de eindbaas! Die is oprecht goed gemaakt! Kort gezegd, deze game is zeker goed en een game die je moet hebben voor je 3DS!
Super Mario 3D Land
Cijfer:
9,0

1010
16 jaar
Een game die goed laat zien wat de 3DS kan
Super Mario 3D Land is een must-have als je een 3DS hebt. Het is een game die laat zien wat de 3DS kan, en is bovendien enorm leuk! Klassiek Mario, maar dan op een 3DS-systeem. Een geweldige ervaring, met nieuwe power-ups en super strakke controls die ook vandaag de dag nog steeds modern voelen! Kortom, zeker een aanrader dus.
Cijfer:
8,5

1505
17 jaar
Fantastische 3D Mario voor de 3DS
Super Mario 3D Land is zeker een van de beste 3DS-games. Het lijkt een beetje op Super Mario 3D World op de Wii U, maar dan net wat simpeler (aangezien de Wii U meer aankan dan de 3DS). Toch vind ik het nog steeds mind blowing hoe goed dit spel werkt op de 3DS. Je hebt verschillende levels in verschillende werelden. Alle levels zijn volledig 3D en allemaal verschillend. Er zijn steeds weer nieuwe parcours en vijanden om te verslaan. De levels zijn kort en redelijk simpel, maar het is echt een must-have voor de 3DS. Het spel is snel uitgespeeld, maar dit geldt voor veel 3DS-games, aangezien grotere games er vaak niet op kunnen. Maar iedereen die dit spel koopt, zal zich er zeker mee vermaken.
Cijfer:
9,0

1155
16 jaar
Leuk, maar verwachte meer
Super Mario 3D Land is een leuke, maar verder niet zo’n bijzondere 3D Mario-game. Begrijp me niet verkeerd, het is echt een leuke game, alleen heeft het net niet genoeg in zich om bij de grote jongens te horen. Wat ik vooral miste in de game was afwisseling, want de levels waren veel hetzelfde. De game is ook heel snel uitgespeeld wat ik ook jammer vond.

Verder zijn de bossfights erg leuk en origineel, met name het eindgevecht tegen Bowser. Ook vind ik de graphics en besturing erg goed voor een handheld.

Het is absoluut een leuke game, maar ik had er meer van verwacht.
Cijfer:
6,0

90
20 jaar
Leuk spel
Ik ben altijd al fan geweest van Mario-games en dit is echt een aanrader. Het is 3D zoals Mario 64, maar de levels zijn als de New Super Mario Bros.-serie. Zo als altijd een echte aanrader.
Super Mario 3D Land
Cijfer:
8,2
Minder beoordelingen.

Voeg jouw mening toe en verdien 40 tot 75 muntjes.

kopje Geheimen en cheats voor Super Mario 3D Land

Tips en geheimen, cheats en codes

24 tips: 10 Geheimen - 8 Persoonlijke tips - 6 Easter Eggs en Glitches

Geheimen:
Speciale Werelden
Wesleye98
22290
Ben je al zo ver gekomen dat je Bowser in Wereld 8 hebt verslagen, dan kun je in iedere wereld de warpbuis ingaan. Deze leidt je naar de Speciale Werelden. Deze bestaan uit nieuwe levels en levels uit de gewone werelden, maar dan met een tijdslimiet van 30 seconden. Of je wordt achtervolgd door Paarse Mario's, die je zullen achtervolgen. In totaal zijn er 8 Speciale Werelden.

Geheimen:
Oranje buis
Cathelijne
1193
In wereld 4 level 2 is een oranje buis verstopt die je direct naar wereld 5 brengt. Aan het eind van het level (niet meteen de groene buis ingaan) kom je bij een paar oranje trampolines, daar moet je omhoog springen en een paar muursprongen maken. Loop dan net zo lang door totdat je in een kleine kamer komt. In dit filmpje zie je het duidelijker beschreven.

 

Persoonlijke tip:
Tips voor alle sterrenmunten in Super Mario 3D Land!
Katjabombo
1093
11 jaar
Heb je bijna alle sterrenmunten, maar moet je er toch ng een paar?
Of moet je nog helemaal beginnen met het verzamelen? Hier zijn wat tips daarvoor!

-Wijk af van de normale route. Als je nou net ergens anders heen gaat, kan daar best eens een sterrenmuntje zitten! Soms lijkt iets ook een afgrond, maar is dat niet zo. Ook daar is het mogelijk dat er zo’n sterrenmuntje ligt!
-Is er een verrekijker? Kijk er dan altijd even doorheen. Hoor je een Toad-stem, zoek dan naar Toad. Als je inzoomt op Toad geeft hij je een 1-up óf een sterrenmunt.
-Ga in de doorzichtige vraagteken-blokken, zowel in levels als op de landkaart. Als je alle vijanden hebt verslagen als deze er zijn krijg je weer een uppie of een sterrenmunt.
-Zorg dat je altijd een voorwerp bij je hebt. Sommige sterrenmunten zijn vrijwel onmogelijk om zonder een power-up te halen. Meestal kan de sterrenmunt gehaald worden met het voorwerp dat het belangrijkste is in het level dat je speelt.
-Ken je die gekleurde muziekblokken? Als je op het goede moment op die springt, dan beland je in een wolkenwereld met aan het einde een sterrenmunt. Let wel op, want de ene wolk ligt hoger dan de ander!
-Ga buizen in. Soms kom je dan in een wereld waarin je goed op moet letten, omdat het dan lijkt alsof de sterrenmunt voor het grijpen ligt, maar fopt het spel je. Het blok waarop de sterrenmunt staat zit namelijk los van de andere blokken. Als je dan op het oogje gaat staan, zal het spel je het vanuit een andere kijkhoek laten zien, en kan je de echte locatie zien.
-Soms, maar niet vaak, moet je vijanden doden (klinkt erg hè?), waarna je de sterrenmunt zó  kunt pakken.

Ik hoop dat je zo meer sterrenmunten kunt verzamelen!
Lees meer tips en geheimen.

Geheimen:
Secret exit W1-2
Wesleye98
22290
In het 2e level van wereld 1 is een geheime uitgang. Daardoor ga je meteen naar wereld 2! Net voor de vlag bij de groene buis spring je op een ?-blok en spring dan op de muur. Blijf rennen totdat je een oranje buis ziet. Ga in deze buis en je komt er bij W2 weer uit!

Easter Eggs en Glitches:
Zelda easter egg
Timtamtomg
2162
Ga naar wereld 5-2. Zodra je in het level bent zie je een lang blok met een klein blok eronder. Spring er tussenin en je zult een Fire Flower krijgen. Wat je misschien al opvalt is dat je dit level van boven ziet. Net als de oude Zelda games! Loop nu de hele tijd naar links en zorg dat je je Fire Flower niet kwijtraakt! (het is misschien handig om van te voren al een extra Flower mee te nemen). Uiteindelijk zul je in een kamer komen met vier kandelaars en een gesloten poort. Schiet nu met je vuurballen op elke kandelaar en de poort zal opengaan. Terwijl dit gebeurt zul je een bekend Zelda deuntje horen! Achter de poort vind je ook meteen een star coin en wat extra tijd.
 

Easter Eggs en Glitches:
Check de ufo!
Mvoske
22069
In W3-1 bots je meteen op een verrekijker. In eerste instantie zie je enkel en alleen maar een Toad die een sterrenmunt naar beneden gooit. Niets speciaal dus. Maar als je wat langer blijft staan en naar de lucht kijkt zul je uit het niets een ufo zien verschijnen. Deze kun je wel maar één keer bekijken per keer dat je het level speelt. Dus zorg ervoor dat je hem van de eerste keer kan spotten!
 

Easter Eggs en Glitches:
Ghost in W4-4
Mvoske
22069
Wanneer je de Boo's in wereld 4-4 nog niet eng genoeg vindt moet je eens het volgende uitproberen. Ga helemaal aan het einde van het level (waar de vlaggenmast staat) eens aan het hek staan kijken. Blijf daar een tijdje wachten en er zal een geest tevoorschijn komen. Nog niet duidelijk genoeg? Bekijk dan het filmpje hieronder eens, links van de timer zie je hem.

 

Easter Eggs en Glitches:
Twee deuntjes door elkaar
Mvoske
22069
Wanneer je het spel opstart en een tijdje laat lopen gaat er een ander muziekje beginnen en krijg je een interactieve achtergrond te zien. In het filmpje hieronder kun je zien dat wanneer je na een paar keer terug gaat naar het beginscherm, het spel de twee deuntjes door elkaar gaat halen. Ik heb dit zelf ook eens getest en het werkt echt! Probeer het zelf ook maar een keertje uit zou ik zeggen. Best een kakofonie!

 

Geheimen:
Middelmatige Mario zonder pet
Mvoske
22069
Wanneer je 1110 levens hebt verschijnen er drie kroontjes. Als dit het geval is en je start een nieuw level op dan start je met een middelmatige Mario maar dan zonder zijn rood petje. Normaal gezien draagt enkel en alleen kleine Mario geen pet.

Geheimen:
Mini Demo
Wesleye98
22290
Als je in het titelscherm naar de rennende Mario zit te kijken, en Mario heeft het parkoers voltooid, zie je wat confetti in de lucht vliegen en opeens is het aan jou om de loodgieter te besturen in een Mini Demo. Je merkt meteen dat het 3D-effect van groot belang is in de game. Het is echt een kleine mini demo, verwacht er niet te veel van. Het is meer om iemand, die Super Mario 3D Land nog nooit heeft gespeeld, kennis te laten maken met de besturing en het 3D-effect.

Geheimen:
Super Luigi!
Wesleye98
22290
Wil je Super Mario 3D Land spelen als Luigi? Voltooi dan de 1e Speciale Wereld. Luigi zal dan speelbaar zijn. Rechtsonderaan op het touchscreen zie je een Luigi-Logo. Tik erop en je speelt als Luigi. Wil je terug naar Mario? Tik dan op het Mario-Logo.

Geheimen:
Hoe vaak ben ik nou al dood gegaan?
Wesleye98
22290
Het is best leuk om te weten, hoe vaak je nu al 'Helaas!' op je scherm hebt zien staan, wat betekent dat je weer een leven bent kwijtgeraakt. Het kan bij sommigen een groot getal zijn, maar vaak zit het ergens tussen de 100 en 200 levens.

Hoe kun je jouw aantal sterfgevallen zien? Simpel, tik in het file-select menu op het grijze vakje naast iedere savefile en je krijgt een scherm te zien met allerlei gegevens over de file. Onderaan staat het aantal door jou gebruikte 1-UPs. Durf jij het aan om het sterftecijfer te bekijken?

Geheimen:
Kleine Mario of Luigi mét pet!
Katjabombo
1093
Nog een kleine toevoeging aan een eerder geheim: als je met 1110 levens kleine Mario of Luigi wordt, zal hij zijn pet weer terug opzetten, zoals dat ook in de New Super Mario Bros. reeks bij Mario en Luigi is!

Persoonlijke tip:
Ga je vaak dood? Geef niet op!
Bramd de Groot
39210
16 jaar
Als je heel vaak doodgaat in een level, word je door de game een handje geholpen: er zal dan aan de start een speciaal itemblok verschijnen, waaruit een Invincibility Leaf komt. Als je deze oppakt verander je in White Tanooki Mario, en ben je onkwetsbaar voor vijanden, zodat elk level een eitje is! Let echter wel op: deze power-up beschermt je niet tegen vallen in lava of diepe gaten.

Persoonlijke tip:
Alle eindbazen
Bramd de Groot
39210
16 jaar
Sommige eindbazen in deze game zijn redelijk lastig te verslaan, zeker als je niet de juiste power-up hebt, maar met deze video moet het geen probleem meer zijn om ze allemaal van de kaart te vegen. Hierin zie je namelijk hoe je alle eindbazen verslaat zonder power-ups!

 

Persoonlijke tip:
Golden tanooki-tail en vleugels
Milaninthe game
135
10 jaar
Als je een level niet haalt en het mislukt 8 keer krijg je een gouden tanooki-tail. Als het dan nog 8 keer mislukt, krijg je vleugels waarmee je naar de bossbattle of het einde van het level kunt vliegen...

Maar je kunt ook express 8 of 16 keer in een ravijn springen om het te krijgen. En als je levens op zijn, moet je weer opnieuw 8 of 16 keer verliezen om het te krijgen.

Easter Eggs en Glitches:
Luigi en Goomba achter het kasteel
Noah
203
Als je de brief waar Peach Mario mist de 3DS schudt, zie je Luigi of een Goomba!

Persoonlijke tip:
Je hebt sterrenmunten nodig!
Katjabombo
1093
12 jaar
Als jij geen sterrenmunten verzamelt zou ik maar eens snel beginnen: ze zijn heel belangrijk. Er zijn bijvoorbeeld levels die je moet betalen met sterrenmunten om vrij te spelen, waaronder een kasteel. Als je niet betaalt, kun je dus niet verder!

Persoonlijke tip:
1-up
Axtasma
2211
11 jaar
In level S1-3 en 2-3 zie je bij de vlag de easter egg van Mario Bros (dat torentje) en als je in het poortje van dat torentje gaat, krijg je een 1-up.

Easter Eggs en Glitches:
Super Mario 3D land glitches
Tornado
4027
In het filmpje hieronder zie je enkele glitches in Super Mario 3D land.

 

Geheimen:
De brieven van Peach!
Katjabombo
1093
In elk begin van een normale wereld en in enkele Speciale Werelden krijg je brieven. De meesten zijn met Peach die gevangen is, sommigen zijn net iets anders. Wil je de brieven terugzien, dan kan je naar het Blauwe Toad-huisje in Wereld 3. Hieronder een lijst van alle brieven.

Omschrijving:Toad-huisje:Wanneer:
Peach gevangen door Bowser1Begin Wereld 1
Bowser commandeert zijn (tunuki)Goomba´s2Begin Wereld 2
Bowser met Peach en diverse vijanden3Begin Wereld 3
Peach denkt aan Mario4Begin Wereld 4
Peach wordt aangevallen door Goomba´s5Begin Wereld 5
Peach valt terug aan bij dezelfde Goomba´s6Begin Wereld 6
Peach wordt(weer terug) aangevallen door de hele Koopa Troop7Begin Wereld 7
Peach bij Bowser in kooi8Midden Wereld 8
Mario met Peach in Tanuki-boom9Eind Wereld 8 met Mario
Luigi met Peach in Tanuki-boom10Eind Wereld 8 met Luigi
Luigi in gevangenis11Begin Speciale Wereld 1
Peach gevangen door Bowser-Eind Wereld 8 na uitspelen Speciale Wereld 8

Persoonlijke tip:
Geen gebruik van gyrosensor? Echt wel dus!
Katjabombo
1093
11 jaar
Als je denkt dat deze game geen gebruik maakt van de gyrosensor, heb je het fout! Je kunt de brieven die Prinses Peach soms stuurt namelijk een soort van ´besturen´! Zwiep je 3DS een kant op, en sommige 3D-figuren bewegen lekker met je mee!

Geheimen:
5 sterren en Speciaal 8-Kroon
Katjabombo
1093
Wil jij dit spel compleet uitspelen? Dan moet je alle 5 de sterren verzamelen. Hoe je dat doet staat hier beneden. Je kan de sterren in willekeurige volgorde verzamelen. Als je alles gedaan hebt, speel je in de Speciale Wereld 8 een nieuw level vrij: Speciaal 8-Kroon. Het is een moeilijk level, dus veel succes!

1 sterVersla Bowser in Wereld 8
2 sterrenHeb bij elk level in het spel een gouden vlag, door de top van de mast te bereiken
3 sterrenVerzamel alle sterrenmunten in elk level, behalve de aparte levels met die doorzichtige blokken.
4 sterrenVoltooi het laatste kasteel van Speciale Wereld 8 en versla Bowser in Wereld 8 opnieuw
5 sterrenVoltooi elk level met Mario en Luigi

Persoonlijke tip:
Tip voor als je vast zit in een level!
Cheese4pea ce
145
13 jaar
Als je vast zit in een moeilijke level, kan je altijd nog naar het eerste level gaan om een tanooki power-up te pakken, want je houdt power-ups als je naar een ander level gaat en dit kan het level veel makkelijker maken.
Minder tips en geheimen.
Voeg jouw tips en trucs toe en verdien 30 tot 75 muntjes.
Thuiswinkel Waarborg